A honlapunkon megjelenő képek mindegyike az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár tulajdonát képezi, azok engedély nélküli felhasználása, publikálása, közzététele vagy bármilyen kereskedelmi célú felhasználása tilos.
Ha hivatkozni szeretne dokumentumainkra, az egyes dokumentum nyitóoldali URL-jét használja.


EX LIBRIS MEIS - Kiállítás könyvjegyeinkbőlA szakrális művészetek hete nyitónapján, 2023. szeptember 16-án, szombaton nyílik meg a Bibliotheca legújabb, „EX LIBRIS MEIS - Könyvjegyek az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár gyűjteményének köteteiben” elnevezésű tárlata.

A látványos kiállításon több mint 80 könyvjegy tekinthető meg, a 15. századitól egészen a modern darabokig. Emellett röviden megismerkedhetünk az ex librisek történetével, különböző korszakokra jellemző fajtáival, készítésük módjaival. Értékes információkkal gazdagodhatunk továbbá a könyvtár gyűjteményében fellelhető könyvjegyekkel elsőként részletesen foglalkozó Némethy Lajos személyéről, munkásságáról.

A nyitónapon, szeptember 16-án 8 és 16 óra között ingyenesen látogatható a Bibliotheca. A továbbiakban a kiállítás egész évben megtekinthető, a könyvtár nyitvatartásának megfelelően várjuk vendégeinket. Csoportoktól vagy a nyitvatartási időn kívül érkező látogatóktól írásos bejelentkezést kérünk a bibliotheca@bibliotheca.hu címre, két munkanappal a látogatás előtt.